Jdi na obsah Jdi na menu
 


PODZIM 07

9. 7. 2007

Suchdol Stars C – Ivánkovy děti 3:1 (1:1)
Sestava:
Lukino - Doktor, Kotel, Kubišta, Tomáš, Jendys, Pepino, Jiřina
Střelci: Doktor 2, Kotel
Od samotného úvodu utkání, kterým Hvězdy vstupují do jedenácté sezony své existence, se hraje pěkně od podlahy. A pochodující nervy na sebe nedají dlouho čekat. Podstatným dílem k tomu přispívá i sudí, který zcela zásadně ovlivní situaci předcházející gólu v síti Hvězd – nejprve ukáže aut pro Hvězdy, aby se vzápětí opravil, ale než se Hvězdy stačí zorientovat a seřadit obranný šik, je míč v Lukinově síti. (Podobnost s brankou v utkání s Dynamem šnek zhruba před rokem je čistě náhodná – tehdy sudí gól Hvězd po protestech odvolal.) Zkrátka a dobře diskuzí v utkání začíná býti přibližně stejně jako v pořadu Václava Moravce, a fotbal pláče. Na straně Hvězd absentuje pohyb i přesná přihrávka, oba zřejmě zůstaly někde na trase ke stadionu. A když se Kotel přece jen nějakým zázrakem objeví sám před gólmanem soupeře, neuspěje. To Děti si počínají přece jen nebezpečněji – Lukino musí asi třikrát padat pod nohy jejich útočníkům. Vyrovnání přichází jako dar z nebes: Běží 29. minuta zápasu a gólman soupeře v klidu stahuje ze vzduchu míč. Doktor kolem něj probíhá a oba hráči si vyměňují několik přátelských slov (G:„Ještě jednou do mě vrazíš, tak ji schytáš.“ D:„Co děláš, ani jsem se tě nedotk.“) Vzápětí brankář pokládá míč na zem (!!) a poodchází od něj se záměrem poslat jej do hry. Doktor nelení a míč posílá do sítě. Naprosto regulérní gól, sudí jej také uznává – kiks opravdu nevídaný. Však si také zmatený brankář vyslechne svoje od notně překvapených spoluhráčů. Pohotový šutér Hvězd vrací do té doby notně tápající tým do utkání.
O pauze velí kapitán ke klidu („Kdo bude kecat, platí v úterý pivo“) a hráči si to berou k srdci (inu, do výplaty daleko). Hvězdy se začínají soustředit na hru a výkon, který v té oboustranné bídě roste. Občas se mihne kloudná přihrávka – především duet útočníků Kotel – Doktor předvádí pohledné kreace, ovšem prvně jmenovaný to ne a ne trefit. A tak Doktor bere výsledek utkání do svých rukou, první střelou donutí gólmana k pohotovému zákroku a následnou dorážkou vystřihne angličana jako z učebnice – 2:1, což po utkání sám skromně komentuje slovy „Jo kluci, když se to umí, je to sranda.“ Soupeř je obratem dosti zaskočen, vpředu se snaží hrát na vysokého útočníka, který nejčastěji prodlužuje za sebe nebo zakončuje, ale s výjimkou jedné ošemetné situace, kdy Lukino napůl z vápna chytá míč do rukou, nic nevymyslí. A v závěru se přece jen dočká spalovač Kotel, když z první milimetrově tečuje Jiřinovu přihrávku. Vydřené vítězství.
Suchdol Stars C – Květák 1:1 (1:0)
Sestava: Lukino –Jendys, Kubišta (C), Doktor, Tomáš, Kotel, Pepino, Jiřina, Hotovson
Střelec: Doktor
Neuběhne ani 8 minut utkání a Hvězdy již mají ruce nad hlavami. Kanonýr Doktor posílá opakovanou střelou svůj tým do vedení. Z těžkého úhlu, což je palebný prostor, z něhož se zpravidla nemýlí, se trefuje přesně pod břevno. Soupeř se nenechá inkasovaným gólem nikterak zaskočit a spoléhá na své rychlonohé útočníky, kteří několikrát pořádně zatopí obraně Hvězd, naštěstí je však jejich koncovka zbrklá (v jednom momentě dokonce minou téměř opuštěnou branku Hvězd). Ale i Hvězdy si vypracovávají další šance, především z rychlých brejků, které svými výhozy režíruje Lukino. Kotel se dokonce ocitá v samostatném nájezdu na branku, ale neuspěje. Do konce poločasu tak dvounozí ani čtyřnozí diváci, kteří rovněž přišli v hojném počtu, již branku nevidí.
Začátek druhé půle ovšem Hvězdám vůbec nevychází. Po velmi vlažném úvodu, kdy Hvězdy působí dojmem notně otupělých mátoh, přichází ve 3. minutě vyrovnání. Květák předvede rychlou kombinační akci, do které se finální přihrávkou zaplete Jiřina a útočník propasíruje míč pod vybíhajícím Lukinem do sítě – 1:1. Tempo utkání začíná narůstat, každý z týmů se snaží sebrat ze škváry oba body. Akce se přelévají ze strany na stranu a Hvězdy se zdají být aktivnější, několikrát přečíslí soupeře, ale v koncovce jim není dáno, Kotel trefuje dvakrát tyč, neprosadí se ani Doktor. Po Kotlově přímém kopu má velmi blízko k brance Jendys, který ovšem míči uhne a ten letí těsně vedle branky. V závěru ovšem může udeřit i na druhé straně, když minutu před koncem zazvoní pravá tyč Lukinovy branky.
Suchdol Stars C – FC Lipodur B 1:1 (0:0)
Sestava:
Lukino - Doktor, Jiřina, Éďa, Kubišta, Hotovson, Kotel, Tomáš, Pepíno, Jendys
Střelec: Éďa
Stejně jako sobotní utkání GL mezi Slavií a Baníkem, i suchdolský mač 3. kola HL nabídl střetnutí dosavadního lídra soutěže s druhým v tabulce. A stejně jako předzápas na Strahově skončil i hlavní víkendový fotbalový tahák mezi Stars a Lipodurem remízou. První třicetiminutovka se hrála za mírné převahy Hvězd, které si dokázaly přiravit hned několik šancí ke skórování. Tu největší nezužitkoval zřejmě Doktor, když si ani nadvakrát neporadil s posléze již ležícím brankářem soupeře. Lipodur se snažil prezentovat kombinační hrou, nejvíce nebezpečný však byl při přetažených autech na zadní tyč, kde měly Hvězdy místy problém uhlídat jeho nabíhající hráče.
Ve druhé dosti vyrovnané půli vše nasvědčovalo tomu, že utkání spěje k bezgólovému závěru, když Hotovson neudržel nervíka na uzdě a po nešetrném zákroku soupeře při výskoku ze země oplácel. Sudí foukl přímý kop v neprospěch Hvězd a ty předvedly jednu z málokdy vídaných taktických variant, když se v pěti(!)postavily do zdi. Jak to asi dopadlo, není nutné zveřejňovat – 0:1. Naštěstí se vzápětí ukázalo, jak je důležité míti Éďu – tenhle buldoček se po individuální akci s důrazem sobě vlastním doslova nacpal před brankáře a podél něj vyrovnal – 1:1. V závěru klání mohl každý z celků urvat oba body. Krásnou střelou, při níž již někteří zvedali ruce nad hlavu, se blýskl Doktor, na druhé straně poslední střela utkání skončila těsně vedle Lukinovy branky.
Suchdol Stars C – Erko Kbely 3:2 (3:1)
Sestava:
Lukino –Jendys, Kubišta, Doktor (C), Tomáš, Kotel, Pepino, Jiřina, Hotovson
Střelci: Kotel 2, Jiřina
Když se ve 20. minutě zápasu stavěli hráči z Kbel potřetí do středového kruhu za účelem rozehrání po inkasované brance, zdálo se, že zbytek utkání bude snadnou záležitostí, v níž půjde jen o to rozluštit, jaký příděl si do té doby notně odevzdaný soupeř od v pohodě hrajících Hvězd odveze. Hvězdy skutečně do zápasu vlétly jako uragán, dobře kombinovaly, akce stíhala akci a po několika úvodních neproměněných situacích šly do třígólového vedení. Soupeř sice ke konci poločasu snížil povedenou střelou z dálky, ovšem nic nenasvědčovalo tomu, že se domácí budou bát o výsledek. Do druhé půle vstoupily Kbely, které zjevně vycítily šanci, mnohem agresivněji. Na hřišti přibylo ostřejších ataků, zákroků i diskuzí, kterým sudí jen mlčky přihlížel. Jeho píšťalka zpravidla zůstávala němá, a když se přece jen ozval nějaký ten hvizd, ještě přilil do ohně již notně plápolající atmosféry. Hvězdy znejistěly a nedařilo se jim tolik držet míč. Přesto si však vybudovaly příležitostí nespočet, leč bez gólového efektu. Kbely se snažily o jed iné – nakopávat míče odkudkoliv před Lukinovu branku a tam z toho těžit. Dva body nakonec zůstaly na Suchdole, absolutorium za předvedenou hru zaslouží především Kotel, střelec dvou a půl branek, který běhal jako štábní kapitán Emil Zátopek v dobách své největší slávy.
Suchdol Stars C – Paraguay 1:3 (1:2)
Sestava: Lukino –Jendys, Kubišta, Doktor (C), Tomáš, Kotel, Pepino, Jiřina, Éďa, Malda
Střelec: Doktor
Za slunečného počasí přijel na suchdolskou hůrku lídr soutěže, klub z daleké Paraguaye. Hvězdy jako by ovšem nechtěly zůstat pozadu a na soupisku rovněž zapsaly hráče z oblasti za velkou louží – Maldu, který ukončil střílení bizonů na prériích Severní Ameriky a přijel střílet branky na škváru suchdolského hřiště! A to ještě v civilu přihlížel utkání Motýl, který vážil cestu z opačné světové strany, konkrétně ze země kde zítra znamená již včera. I proto je v Motýlově případě hodné úcty, že se objevil ve správný den a čas na správném místě! Přestože byl lámán k převlečení se do drezu, vtělil se nakonec do role a funkce zápasového fotoreportéra.
Samotné utkání nabídlo atraktivní fotbal, v němž ve výsledku slavila úspěch rychlost, pozorná defenzíva a velmi dobrá kombinační hra soupeře. Ten se ujal vedení hned ve 2. minutě, což mu dodalo klid na kopačky a tak hrál přesně to, co potřeboval. Hvězdy se snížením dvougólového náskoku vrátily do zápasu (výborná Doktorova trefa z nemožného úhlu), svého soupeře především prvních patnáct – dvacet minut druhé půle sevřely a mačkaly, ale vyrovnání se nedočkaly ani po největších šancích Édi, Kotla nebo Pepina. Naopak v poslední minutě dal soupeř výsledku konečnou podobu.
Suchdol Stars C - Saens 1. FC C 2:0 (1:0)
Sestava: Lukino - Hotovson, Jendys, Kubišta, Tomáš, Jiřina, Kotel, Doktor
Střelci: Kubišta, Kotel
V poklidném a férově vedeném boji dovedl Hvězdy k vítězství  výkon dua Kotel - Kubišta. Nejprve druhý jmenovaný při ostrém presinku vybojoval míč na obránci soupeře a sám z očí do očí nedal brankáři šanci. Druhá branka padla po Kubištové rohu, který z první nádherně trefil Kotel. Soupeřova útočná snaha tentokráte troskotala na precizní defenzívě Hvězd a poslední instanci v brance, tedy Lukinovi.
Suchdol Stars C - Sebranka FC B 2:1 (2:0)
Sestava: Lukino - Hotovson, Kubišta, Tomáš, Jiřina, Kotel, Doktor, Malda, Pepino, Éďa
Střelci: Tomáš, Éďa
Další dva, tentokráte vydřené body do tabulky 6. J ligy. Ač si Hvězdy vypracovaly nespočet šancí, vstřelily nakonec pouhopouhé dvě poměrně šťastné branky. V závěru utkání se Sebranka snažila o vyrovnání, leč neúspěšně. A jak padly obě branky Hvězd? Při té první byl Tomáš trefen odkopem hráče Sebranky někam do oblasti žeber, od kterých se míč odrazil přesně do sítě. Druhou trefu zaznamenal Éďa, kterého našla milimetrová přihrávka od rohového praporku. Mohl dávat do prázdné, ale míč se mu zapletl mezi nohama, takže nakonec musel "prokopat" brankáře padajícího mu pod nohy. Za zmínku stojí výkon rozhodčího, který pískal s naprostým přehledem, okamžitě si zjednal respekt a nepřipouštěl žádné diskuze. Zkrátka profík a zároveň bílá vrána.
Suchdol Stars C - Tutto bene 0:1 (0:1)
Sestava:
Lukino - Kubišta, Tomáš, Jiřina, Kotel, Doktor, Malda, Pepino, Jendis
Zápas blbec, který občas přijde na všechny týmy - Manchaster, Blšany a Suchdol Stars nevyjímaje. V první půli vyrovnaná partie, z níž soupeř vytěžil branku po střele ze střední vzdálenosti, která prošla klubkem hráčů, Lukino ji viděl na poslední chvíli a ještě k tomu mírně zapracoval terén. Druhý poločas se hrál zcela jednoznačně podle našich not, Tutto se víceméně nedostávalo za půlicí čáru, v pěti stálo před brankářem a zoufale se snažilo odkopávat balony do všech světových stran. Jenomže ani ty největší tutovky nedokázaly Hvězdy proměnit. V brance soupeř úřadoval muž, který měl snad v rukavicích, nohavicích i na břiše magnet na míče. A když už se zdál být překonán, stála v cestě tyč. Tentokrát by se mohlo hrát do půlnoci a Hvězdy by míč do sítě nedopravily. 
Suchdol Stars C - Talent Praha FC 2:0 (1:0)
Sestava:
Lukino - Kubišta, Tomáš, Jiřina, Mišák, Doktor, Pepino, Jendis, Hotovson
Střelci: Kubišta, Tomáš
Svatého Martina, neděle odpoledne, psota, že by fenu nevyhnal. Tři stupně nad bodem mrazu, silný nárazový vítr a terén k pohledání: černočerné bahno hloubky několika cm, místy černočerná kaluž hloubky několika cm. A do toho nastupují Hvězdy ke svému devátému ligovému utkání. Cíl je jasný: co nejméně si zašpinit sněhobílé drezy a urvat minimálně jeden bodík, který by definitivně znamenal šestiligovou příslušnost i pro příští sezonu. K tomu má dopomoci i navrátilec Mišák, jemuž zrušili utkání ve velkém fotbale. Naopak chybí Kotel, jehož zklátila mo(nu)mentální indispozice. Soupeř vyhlíží mladším dojmem než většina Hvězd a skutečně se prezentuje běhavou hrou. Na druhé straně ovšem stojí zkušenost Suchdolských, kteří se snaží kombinovat, což se jim vyplácí, neboť po jedné šachovací akci skóruje Kubišta. Hvězdy se uklidní a i nadále si udržují územní převahu, několikrát se dostanou do slibného přečíslení, ale finální přihrávka či koncovka nevycházejí dle představ. Soupeř se do příležitostí dostává především po několika drobných zaváháních při rozehrávce Hvězd, Lukino je ovšem velmi pozorný. Poradí si se dvěma až třemi nebezpečnými střelami, takže do kabin se jde v půli za nejtěsnějšího vedení Hvězd. Ve druhém dějství si Hvězdy vcelku v klídku hlídají náskok a vytvářejí si další gólové příležitosti: Pepino ve skluzu (!!) jen lehce mine míč, Doktor z úhlu trefuje tyč namísto opuštěné branky soupeře. V závěru se Talent snaží vystupňovat svou aktivitu, na chvílí uzamkne Hvězdy před Lukinem, zahrává tři rohové kopy, ale bez efektu. A pak přicházejí velké chvíle Tomášovy: nejprve se bravurně uvolní u autové čáry a jeho těžkou přízemní střelu brankář Talentů s potížemi likviduje nohou. Uběhne sotva minuta a Tomáš se opět zjevuje před brankou a tentokrát již soupeři nedá šanci. Propálí brankáře a stanovuje konečný výsledek zápasu.
Suchdol Stars C - 100P FC 1:2 (0:1)
Sestava:
Lukino - Doktor, Jiřina, Kotel, Malda, Tomáš, Pepino, Kubišta
Střelec: Doktor
Vyrovnané utkání, které rozhodla hodně sporná penalta, kterou si soupeř víceméně uhádal na rozhodčím, který přílišnou rozhodností neoplýval.
Suchdol Stars C - Neumann SK 0:4 (0:2)
Sestava:
Lukino - Jendys, Mišák, Doktor, Jiřina, Kotel, Tomáš, Pepino, Kubišta
Porážka se soupeřem, který byl nad síly Hvězd.