Jdi na obsah Jdi na menu
 


JARO 12

6. 8. 2012

Sezona Jaro 2012 v komentářích

TJ Sokol Suchdol - FC Drny 4:1 (2:0)
Sestava:
Lukino - Pepino, Kubišta, Jiřina, Mišák, Venda, Jendys, Doktor
Branky: Pepino 2, Mišák 2
Start do nové sezony vyšel parádně. Vítězství o 3 branky nad ambiciozním týmem, jehož věkový průměr je tak o deset let nižší než ten náš sokolí, může těšit. Do sestavy dnes přilétlo celkem 7 Sokolíků. Jako poslední doráží rovnou z postele, v níž dle vlastních slov doháněl spánkový deficit, Jendys.
Úvodní minuty se nesou v duchu mírné převahy Sokola, Drny se k Lukinově brance dostávají sporadicky. Vyloženou šanci však diváci, které výhradně tvoří početná grupa fanoušků v klubových šálách soupeřova týmu, nevidí. Několik náznaků, nepřesných zakončení, Lukino jednou zasahující na zemi a jedna pěkná Vendova rána, po níž musí soupeřův gólman pro problémy s ramenem střídat. Ale poté už to přichází: běží 10. minuta a Kubišta hází dlouhý aut. Na jeho konci stojí s velkým apetitem hrající Pepino, věší se do vzduchu a trká. Trká tak, jak ho nikdo ze spoluháčů za celou jeho kariéru neviděl. Skvělé zakončení - 1:0! Drny se po inkasované brance rychle otřepou a ženou se dopředu. Lukino má ovšem dobře postavené tyče. Druhou branku přidává dalekonosnou střelou zhruba z půlky hřiště Mišák, který si po soupeřově ztrátě míče všimne, že gólman se teprve vrací do své branky, využívá toho a stanovuje tak stav první půle - 2:0.
Začátek druhé půle se nese ve znamení zvýšené snahy Drnů o zkorigování skore. Jejich kombinace na jeden dotek začínají být nebezpečné, Sokolíci se v defenzívě mají co ohánět, ale stejně tak mohou z přečíslení navýšit náskok - Pepino však namísto přihrávky na jednoho ze dvou volných spoluhráčů volí střelu. A znáte to: nedáš - dostaneš. Takřka z protiútoku se ujme střela ze střední vzdálenosti, která se Lukinovi pouze otře o rukavice a zapadne přesně za tyč - 2:1. Sokolíci se naštěstí nepoloží a Muž utkání Pepino brzy poté opět vnáší větší klid do jejich duší. Stane se tak po Mišákem rozehraném přímém kopu na Jiřinu, který ještě soupeřovu obranu nepřekoná, ale Pepinovo dorážkové zametení míče si do sítě již cestu najde - 3:1. Poslední fáze utkání se hraje stylem nahoru - dolů. Drny se pokoušejí vykřesat naději, jedna pěkná pumelenice málem zlomí břevno nad Lukinovou hlavou. Sokolíci na druhé straně ale mají otevřenější vrátka k brance Drnů. Situace tři na jednoho volá, či spíše křičí po brance: Venda přihrává před prázdnou bránou stojícímu Doktorovi, jemuž ovšem stihne vracející se obránce na poslední chvíli míč od nohy ustřelit. A tak musí gólový účet druhé půle uzavřít ten, který tak činil i v půli první - Mišák. Uniká po křídle a krásně trefuje klasického "angličana" - 4:1. 

TJ Sokol Suchdol - Dynamo UK 1:6 (1:0)
Sestava: Lukino - Mišák, Kubišta, Jiřina, Pepino, Jendys, Malec, Doktor
Branka: Jiřina
Utkání dvou odlišných poločasů nabídlo utkání druhého kola HL. Tým Dynama UK, tvořený bezvýhradně hráči ukrajinské národnosti, byl od začátku jistější v kombinaci a rychlejší. Sokolíci se tak soustředili na obranu, která jim v první třicetiminutovce vycházela beze zbytku. Navíc z ojedinělé šance jdou do vedení, když za zády soupeřova brankáře skončí Jiřinova tečovaná střela. V závěru poločasu mohlo být ještě veseleji, Doktor ale z metru přestřeluje prázdnou bránu Dynama.
Po sedmi minutách druhé půle je ovšem již skore otočené - 1:2. Soupeř využil dvě své šance, a Sokolíci tak jsou ve snaze vyrovnat nuceni vytáhnout se z obranné ulity. A to je voda na mlýn rychlému a technicky vyspělému Dynamu. Okénka v obraně Sokola se zvětšují a skore narůstá. Zastaví se až na půl tuctu branek v Lukinově sítě. A to ještě další, minimálně stejný počet šancí soupeře Lukino zastavuje, další loženky soupeř trestuhodně zahazuje. I Sokol se dostává do několika slibných příležitostí, ale bez využití.

TJ Sokol Suchdol - Internazionale AC 3:4 (1:1)
Sestava:
Lukino - Jendys, Kubišta, Jiřina, Kotel, Mišák, Dubino, Venda, Doktor
Branky: Kotel, Venda, Mišák (pen.)
Ani druhý zápas se "zahraničním" soupeřem bodový zisk nepřinesl. A do jistého okamžiku má velmi podobný průběh jako zápas s Ukrajinci: opět se dostáváme do vedení, tentokrát již v 1. minutě, kdy slaví úspěch Kotlův důraz ve vápně soupeře. Během začátku druhé půle Arméni skore otáčejí až na 4:1 a zdá se, že Sokoly čeká podobný příděl jako před týdnem. Vše je ale poněkud jinak: soupeř vědom si svého náskoku poněkud polevuje, Sokolíci se začnou mnohem více tlačit dopředu a odměnou je nejen snížení po krásné Vendově střele, ale i stupňující se tlak Sokola a Mišákem proměněná penalta po faulu brankáře na Kubištu. Rázem je to o gól a Inter se začíná strachovat o vítězství.Přicházejí další šance Sokola a brankář soupeře se mezi tyčemi má co ohánět. Vyrovnání visí ve vzduchu, Doktor trefuje břevno. Skóre se však již nemění. Sokol si připisuje druhou porážku, Internazionale pokračuje bez ztráty kytičky.

TJ Sokol Suchdol - Benda OFC 3:1 (2:0)
Sestava:
Lukino - Kubišta, Malec, Jiřina, Kotel, Dubino, Mišák, Pepino, Venda, Doktor
Branky: Venda 3
V utkání s dosavadním lídrem soutěže byli diváci svědky dvou velkých individuálních výkonů, které se nesmazatelně zapsali do dějin tohoto zápasu a které tedy nelze nezmínit ani v našem krátkém příspěvku. V první řadě jmenujme autora všech tří branek Sokola, jímž byl Venda, jehož gólový apetit v této sezoně roste zápas od zápasu. Pohotové zakončení po pěkné kombinaci, klička brankáři a ledově klidné uklizení míče do branky po Kotlově milimetrové přihrávce znamenají pro Sokolíky dva důležité body a pro Vendu samotného první hattrick v jejich drezu. Parádní představení!
A nyní k "Aktérovi zápasu č. 2", kterým byl arbitr. Již od svého úvodního hvizdu se hemží nepřesnými výroky, a to na obě strany, v důsledku čehož se na trávníku stupňuje nervozita a přiostřuje se. Své si sudí od hráčů Bendy vyslechne především poté, kdy nechá Sokol na vlastní polovině rychle rozehrát bez píšťalky a ten střílí druhý gól. Na toto měl sudí samozřejmě právo, ovšem je faktem, že do té chvíle nechával vše rozehrávat na hvizd. Jistá kompenzace zřejmě přichází po změně stran, kdy píská nepochopitelnou penaltu ve prospěch Bendy, která vzápětí znamená jediný gól soupeře. Úsměv na tváři pak vyvolává snaha sudího o perfekcionalistické provádění autových vhazování, kterých se mu nelíbil asi tucet.

TJ Sokol Suchdol - My 6:0k
Soupeř se nedostavil, což avizoval již dopředu.

TJ Sokol Suchdol - Améby AFC B 1:1 (0:1)
Sestava: Lukino - Kubišta, Jiřina, Jendys, Malec, Mišák, Kotel, Venda, Doktor, Pepino
Branka: Kotel
6. kolo soutěže přineslo vyrovnané utkání, kdy nejprve Jiřina trefuje po odraženém míči tyč, ale do vedení jde soupeř. Stane se tak v okamžiku, kdy Jendys odvrátí míč na aut, ovšem dříve než se po svém zákroku stihne zvednout ze země, soupeř rychle rozehraje a hlava neobsazeného hráče trkne přesně k tyči - 0:1. Vyrovnání přijde po pěkné kombinační akci v úvodu 2. půle, na jejímž konci stojí Kotel. Do konce utkání v ten moment zbývá více než 22 minut, šance se střídají na obou stranách, stejně jako zvoní tyče, ale do sítě již žádný míč nedoputuje. Zasloužená remíza v utkání, které mělo vysokou úroveň a bylo vedeno férovým způsobem z obou stran.

TJ Sokol Suchdol - Partizan Východ 7:2 (2:1)
Sestava: Lukino - Kubišta, Mišák, Jiřina, Kotel, Jendys, Venda, Pepino, Malec, Doktor
Branky: Kotel 3, Venda, Pepino, Doktor, Kubišta
Soupeř se k utkání dostavil pouze se čtyřmi hráči do pole, což naprosto určilo ráz utkání. Partizáni se zakopali u své zemljanky, kterou bránili s velkým nasazením, takže ofenzíva Sokola se tímto obranným valem prokousávala zprvu velmi těžko. První střela se ujala až v 15. minutě, kdy k ní napřáhl Kotel a byla opravdu nechytatelná. Když po dalších čtyřech minutách sokolský útok, na jehož konci stál Doktor a jeho prudké zakončení z úhlu, dokonale vyšachoval defenzivní postavení soupeře, zdálo se, že otázkou zůstane pouze výše rozdílu v konečném skóre. Jenže: Partizán snížil po rohovém kopu a Sokolíci lehce znervozněli. Do konce první půle se stav již nezměnil. Mírné uklidnění do řad Sokola přinesl Venda krátce po začátku druhého poločasu, jenže i na tuto branku měl soupeř odpověď. Po fatální chybě v obraně dává takřka do prázdné. Při chuti hrající Kotel však odmítá jakékoliv komplikace a tvrdou střelou ze střední vzdálenosti vrací svému týmu dvoubrankový náskok. Unavení Partizáni pak již definitivně nestačí a loví ze sítě další míče z kopaček Pepina, Kubišty a hattricku dovršujícího Kotla.

TJ Sokol Suchdol - Šrot FC 1:2 (0:1)
Sestava:
Lukino - Kubišta, Jiřina, Mišák, Kotel, Malec, Venda, Doktor, Tomáš
Branka: Tomáš
V první půli soupeř, lídr soutěže, jednoznačně lepší, Sokolíci zbytečně ustrašení, jediná branka padá v okamžiku, kdy propadají v obraně. Vzápětí má ovšem Kubišta po dlouhém autu výbornou šanci,  těsně míjí bránu.
V půli druhé soupeř zvyšuje náskok, ale čím dál více se dostává do hry i Sokol, je stále nebezpečnější a přicházejí šance. Jednu z nich promění Tomáš, když prudkou střelou nasadí jesle golmanovi. A Sokol najednou opanuje hřiště, Jiřna namísto střely zbytečně otálí, Kubišta neproměňuje a bohužel ani Kotel ze dvou gólovek - ta druhá trefuje bezmocného golmana do ramene.

TJ Sokol Suchdol - Sokol Vysočany-Notorax A 5:0 (3:0)
Sestava: Lukino - Kubišta, Jiřina, Mišák, Kotel, Venda, Doktor, Tomáš
Branky: Kotel 2, Venda, Pepino, vlastní soupeře
Jednoznačné skore proti soupeři, který měl ve svých řadách mladé šikovné hráče, ale v koncovce neoplýval přesností. Lukino nebyl příliškrát prověřen, na druhé straně se postupně trefovali Venda střelou po zemi, Kotel zahrávající roh do nohy soupeřova obránce, znovu Kotelsvižnou ranou do horní poloviny branky, Pepino nechytatelnou dorážkou pod víko a opět Kotel po vyšachování a přečíslení soupeřovy obrany.

TJ Sokol Suchdol - Sokol Vysočany B 0:1 (0:1)
Sestava: Lukino - Kubišta, Jiřina, Kotel, Pepino, Tomáš, Jendys, Venda, Doktor
Komplex Zákostelní pokračuje. Hřiště, na němž Sokolíci ve své dlouhé historii nedokázali v rámci utkání HL ještě vyhrát, by mělo být vybagrováno, vypáleno, či jinak srovnáno se zemí. Utkání zde s vysočanskými béčky, céčky, či zetky se podobají jako vejce vejci. Bezzubý výkon Sokola již poznamenaný syndromem ZAK, houževnatý, ale vždy hratelný soupeř a nulový bodový zisk. Sokol by tentokrát nevstřelil branku,ani kdyby byla prázdná a utkání tvalo 600 minut.

TJ Sokol Suchdol - Bruchos HFC 5:1 (2:0)
Sestava: Lukino - Kotel, Mišák, Jiřina, Doktor, Kubišta, Venda
Branky: Kotel 3, Doktor 2
Tradiční soupeř v tradiční závěrečném kole soutěže, hodně branek, neméně zábavy a vítězství Sokola. Tentokrát hráno v úmorném vedru a Bruchosíci byli ve velké nevýhodě, kterou byla nemožnost střídání. Především tato okolnost rozhodla o výsledku.